La direcció general de Serveis Penitenciaris i la Junta de Tractament de reclusos va concedir ahir a l'exconseller de Governació de la Generalitat durant el tripartit Jordi Ausàs (ERC) el tercer grau en règim comú, de manera que només haurà d'anar a dormir a un centre obert. Segons van informar fonts judicials, Ausàs va veure ampliat el tercer grau restringit del que gaudia des de fa unes quantes setmanes, que només li permetia sortir els caps de setmana de la presó de Ponent, on va ingressar al juny del 2015 per complir una condemna de quatre anys de presó per contraban de tabac.

La direcció general de Serveis Penitenciaris i la Junta de Tractament d'interns van decidir ampliar el tercer grau a Ausàs, perquè passi del règim restringit al règim comú, de manera que ja estarà lliure en les hores diürnes de cada dia i tan sols haurà d'anar a dormir al seu centre obert de referència, sense passar ja per la presó de Ponent.

Ausàs va ingressar a la presó el 25 de juny del 2015 per complir els quatre anys de presó als quals va ser condemnat per pertànyer a una banda de contraban de tabac, després que el Tribunal Suprem ratifiqués la condemna a l'exconseller republicà per la seva «particular rellevància» en el grup criminal que es dedicava al contraban de tabac, fins i tot durant la seva etapa al Govern.

La direcció general de Serveis Penitenciaris, quan el seu titular era Pere Soler, va concedir per primera vegada a Ausàs el tercer grau al setembre del 2015, només tres mesos després d'entrar a la presó.