Els Bombers de la Generalitat van estabilitzar a primera hora del matí d'ahir l'incendi declarat a la Pobla de Montornès (Tarragona), que ja ha cremat almenys 465 hectàrees de bosc. En l'incendi ja estabilitzat van treballar unes 60 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris i els bombers esperaven poder controlar-lo en les properes hores.

Les flames van afectar especialment el municipi de Bonastre, amb 232,5 hectàrees cremades, però també el de la Pobla de Montornès amb 115,5 hectàrees, mentre que al de Creixell es van cremar 106,8 hectàrees i en el de Vespella de Gaià 10,7.

Per tipus de vegetació, el 73,29% de la superfície cremada correspon a arbres, el 19,98% són matolls, el 5,69% són cultius i la resta correspon a una zona de pastures, terreny improductiu i vegetació urbana. El foc va començar cap a les dues de la tarda de divendres a l'oest de la carretera TV-2041 i en el nucli de Bonastre, fet pel qual van haver de ser evacuades una trentena de persones com a mesura preventiva que encara no han pogut tornar a casa.