La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, ha situat el referèndum sobre la independència com a "línia vermella" per assolir un acord d'investidura, tot i que ha admès que ara mateix veu "lluny" la possibilitat d'un govern alternatiu al del PP.

Pascal ha subratllat que per al PDC "un referèndum vinculant és una línia vermella" en qualsevol negociació a Madrid, però no alberga "massa esperances" que el PSOE i Podem arribin a pactar un govern que contempli una consulta sobiranista a Catalunya.

"Si no podem parlar d'un referèndum vinculant i amb totes les conseqüències no podem parlar de gairebé res", ha advertit Pascal, que ha acusat el PSOE i Podem d'haver estat "còmplices" de Ciutadans i el PP en impedir que el PDC pugui disposar de grup parlamentari propi al Congrés.

Després de l'acostament entre Mariano Rajoy i Albert Rivera als últims dies, Pascal veu el PP i Ciutadans "molt encaramel·lats i amb moltes complicitats", mentre socialistes i Podem "es miren de reüll", malgrat que "amb els números a la mà" seria possible una alternativa a un govern dels populars.

Segons Pascal, la política espanyola s'ha convertit en "una partida de tennis en la qual tots es van traient de sobre la pilota, però al final la pilota acaba a la xarxa".