La vista oral per la demanda presentada pel president de Ciutadans, Albert Rivera, contra el cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero, per haver insinuat que es drogava, se celebrarà el proper 26 de setembre. Tal com han confirmat diverses fonts del grup polític de Ciutadans, el Jutjat de Primera Instància de l'Hospitalet de Llobregat ha decidit posar per a aquell dia la vista oral, després que Rivera presentés el mes de desembre passat una demanda contra Juan Carlos Monedero per intromissió il·legítima en el dret al seu honor al dictaminar explicitament que Riversa tenia relació amb el món dels narcòtics.

La demanda contra el confundador de Podem sol·licitava una indemnització de fins a 30.000 euros, que Rivera es va comprometre a donar, si el cas s'acabés resolent a favor seu, a associacions que defensen la llibertat i la democràcia a Veneçuela.

La polèmica va sorgir durant una xerrada organitzada per la revista satírica Mongolia, en la qual Monedero va assegurar i explicar davant dels assistents de la trobada que havia vist Albert Rivera "com molt excitat" i, posteriorment, es va passar el dit per sota del nas i va aspirar repetidament, en un gest interpretat com una simulació d'esnifar cocaïna. Aquest gest va provocar immediatament que el grup de Ciutadans prengués mesures respecte a això.