09 de agost de 2016
09.08.2016

Un mosso s'infiltra en una missa per detenir un home que robava almoines a Vic

El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs i va ser interceptat quan s'enduia 37 euros de la rectoria

09.08.2016 | 14:03

Un agent dels Mossos d'Esquadra de paisà es va infiltrar diumenge passat com un feligrès més en la missa d'una església del centre de Vic per identificar i detenir un home que des de feia setmanes robava els donatius sense deixar pistes, ja que tenia unes claus de la sagristia.

Segons ha informat la policia catalana, el detingut és un home de 52 anys, nacionalitat espanyola i veí de Vic, que ha quedat en llibertat amb càrrecs acusat d'un delicte de robatori amb força i un altre de furt. 

El rector de l'església, situada al centre de Vic, va denunciar dijous passat 4 d'agost als Mossos d'Esquadra que algú estava sostraient els diners de les ofrenes i donatius. El lladre no deixava pistes, ja que els diners de les ofrenes es guardaven a la sagristia, que estava tancada amb clau, i els forrellats no estaven forçats.

Davant les dificultats per identificar l'autor d'aquests robatoris, un agent de paisà dels Mossos d'Esquadra va acudir a la missa de diumenge del passat 7 d'agost, com un feligrès més, per fer tasques de vigilància. En acabar la missa, el mosso de paisà va veure que un home entrava a l'església amb actitud de vigilància i es dirigia directament cap a la sagristia, que va obrir amb unes claus que duia a sobre.

Poc després, l'home va sortir de la sagristia, moment en el qual l'agent de la policia catalana el va parar per identificar-lo. El lladre va reconèixer que havia entrat a la sagristia per sostreure els diners que es guardaven al seu interior i també va confessar que al maig passat va aconseguir un joc de claus de l'església i que, des d'aleshores, acudia al recinte alguns diumenges per emportar-se els donatius.

El rector de l'església de Vic no ha pogut quantificar la quantitat suposadament sostreta durant aquests mesos, si bé diumenge passat el mosso, després de registrar al sospitós, li va intervenir 37 euros que acabava de quedar-se dels donatius dels feligresos.

L'agent dels mossos va detenir el sospitós després de confiscar-li el botí, encara que el lladre ha quedat ja en llibertat amb càrrecs després de comparèixer davant el jutjat de guàrdia de Vic

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook