10 de agost de 2016
10.08.2016

Un mosso s'infiltra en una missa i deté un home que robava ofrenes

El rector de l'església havia denunciat que algú s'enduia els donatius
que fan els feligresos

10.08.2016 | 07:10

Un agent dels Mossos d'Esquadra de paisà es va infiltrar diumenge passat com un feligrès més en la missa d'una església del centre de Vic per identificar i detenir un home que des de feia setmanes robava els donatius sense deixar pistes, ja que tenia unes claus de la sagristia.
Segons va informar ahir la policia catalana, el detingut és un home de 52 anys, nacionalitat espanyola i veí de Vic, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, acusat d'un delicte de robatori amb força i un altre de furt.
El lladre no deixava pistes, ja que els diners de les ofrenes es guardaven a la sagristia, que estava tancada amb clau, i els forrellats no estaven forçats. Davant les dificultats per identificar l'autor d'aquests robatoris, un agent de paisà dels Mossos d'Esquadra va acudir a la missa de diumenge del passat 7 d'agost, com un feligrès més, per fer tasques de vigilància.
En acabar la missa, el mosso va veure que un home entrava a l'església amb actitud de vigilància i es dirigia directament cap a la sagristia, que va obrir amb unes claus que duia a sobre. Poc després, l'home va sortir de la sagristia, moment en el qual l'agent de la policia catalana el va parar per identificar-lo. El lladre va reconèixer que havia entrat a la sagristia per sostreure els diners que es guardaven al seu interior i també va confessar que al maig passat va aconseguir un joc de claus de l'església i que, des d'aleshores, acudia al recinte alguns diumenges per emportar-se els donatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook