Mercedes Vidal, presidenta del TMB, va justificar ahir els sous dels directius de l'empresa comparant-los amb altres companyies de transport europees. Vidal va posar com a exemple les retribucions del Transport for London, on els salaris dels directius oscil·len entre les 150.000 i les 350.000 lliures. En un missatge penjat a les xarxes socials, també ha recordat que Barcelona en Comú va decidir nomenar un conseller delegat amb un sou un 40% inferior. La presidenta del TMB i regidora de Barcelona en Comú afirma que el Govern d'Ada Colau ha arribat a les institucions per «obrir portes i finestres» i destaca que aquesta acció de transparència és una resposta positiva del govern a «l'exigència d'una ciutadania crítica».

Les reaccions de partits i sindicats no s'han fet esperar. La CGT va denunciar ahir que hi ha més de 80 directius de Transports Metropolitans de Barcelona que cobren un sou anual superior als 80.000 euros i ha lamentat que no constin a la llista que l'empresa va fer pública el dilluns.

Alfred Bosch, portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana ha anunciat que el seu partit demanarà al Consell d'Administració del TMB que elabori una auditoria externa per avaluar l'eficiència i necessitat de l'actual sistema directiu i ajustar les retribucions dels 21 directius.

Finalment, el portaveu de Ciutadans, Paco Sierra, ha qualificat d'«exercici d'hipocresia» la situació generada entorn de la publicació dels salaris, ja que Ada Colau ha exercit de «rància patrona» en aquest conflicte laboral.