La policia espanyola ha detingut a l'aeroport del Prat 126 persones de nacionalitat albanesa que pretenien viatjar al Regne Unit i Irlanda amb documentació de viatge grega i italiana falsificada. La policia va detectar en una investigació iniciada al maig passat que dues organitzacions dedicades al tràfic d'immigrants investigades per la policia enviaven els documents falsos des d'Irlanda a través d'empreses de paqueteria o bé els facilitaven a les persones migrants a Milà. Posteriorment, utilitzaven aquests documents per viatjar cap a Barcelona com a escala prèvia a la seva destinació final.

Les dues organitzacions criminals investigades utilitzaven Barcelona com a aeroport de trànsit per a la introducció il·legal de ciutadans albanesos a Regne Unit i Irlanda. Els ciutadans albanesos obstaculitzen en territori Schengen a través de Grècia o Itàlia amb els seus documents originals.

Una vegada allà, per poder arribar a la seva destinació final, l'organització els proporcionava documents falsificats d'aquests països, normalment a través d'empreses de paqueteria procedents d'Irlanda, encara que en altres ocasions les obtenien a la ciutat de Milà. Posteriorment utilitzaven aquests documents falsos per volar a Barcelona com a escala prèvia a la seva destinació final.

Entre la documentació confiscada pels agents destaquen 172 documents italians falsos -sobretot cartes d'identitat, però també passaports, permisos de conduir i targetes sanitàries-, així com 27 documents grecs, entre aquests diversos permisos de conduir.

Durant el primer semestre d'aquest any més de 800 persones han estat detingudes per falsedat documental en els aeroports espanyols, de les quals 277 ho han estat en l'aeroport del Prat, segons ha indicat la policia espanyola.