Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes, d'entre 29 i 51 anys i de nacionalitat georgiana, relacionats amb almenys una dotzena de robatoris en pisos del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona durant el mes d'agost. Els presumptes lladres deixaven marcadors a les portes dels immobles i forçaven les bústies per comprovar si els propietaris estaven de vacances. La policia catalana va trobar en dos domicilis relacionats amb els investigats una setantena de joies, diversos rellotges i mòbils, ordinadors portàtils i diverses eines per cometre els robatoris. Els detinguts van passar a disposició judicial dimecres, 17 d'agost, i el jutjat en funcions de guàrdia va decretar-ne l'ingrés a presó.

Segons la policia catalana, els lladres van cometre els robatoris en diversos blocs de pisos del mateix carrer i a l'interior dels edificis els agents van localitzar més domicilis amb marcadors de plàstic de manera que no es descarten més denúncies, ja que encara hi ha molts veïns de vacances. A més, els investigadors també van detectar que els lladres havien forçat diverses bústies per comprovar si els propietaris estaven de vacances.

Un cop detinguts els quatre membres del grup, els mossos van fer entrades i escorcolls en dos domicilis relacionats amb els investigats. Els agents hi van trobar: una setantena de joies, 3 rellotges i 3 mòbils, 250 dòlars i 300 euros, 2 ordinadors portàtils, rossinyols i claus manipulades i diversos panys per fer pràctiques d'obertura.