20 de agost de 2016
20.08.2016

Rabell proposa una aliança sobiranista a favor del dret a decidir

El líder de CSQP critica «l'adhesió» al full de ruta que els demana l'ANC i reclama refer el pacte nacional a través d'una via diferent

20.08.2016 | 06:30
El president del grup de CSQP, Lluís Rabell.

El president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell, va criticar ahir que l'ANC reclami a les confluències d'esquerra una «adhesió» al full de ruta independentista. Com va fer fa alguns dies, el líder de l'esquerra alternativa al Parlament va remarcar que se sent rebutjat de les manifestacions previstes per al proper Onze de Setembre i va lamentar profundament que l'Assemblea digui que pretén eixamplar la base social del sobiranisme, però reclami la identificació amb el full de ruta unilateral que defensen JxSí i la CUP. Rabell va ser entrevistat al canal 3/24, des d'on va instar l'ANC, "mnium Cultural i els partits independentistes a deixar d'intentar que els no independentistes se'n converteixin i apostar per refer la unitat entorn el pacte nacional pel dret a decidir. «El que hem de fer és generar un escenari en què la voluntat democràtica es pugui expressar», va opinar el líder de CSQP.
«La convocatòria de l'ANC es pretén oberta, però al mateix temps està marcada per l'adhesió a un full de ruta que, a més, està fent aigües», va apuntar Rabell. Ell no serà present en cap de les manifestacions que l'Assemblea ha previst per la Diada, com tampoc ho seran els representants d'ICV. El cas de Barcelona En Comú és diferent, ja que el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va anunciar que serien als actes reivindicatius per denunciar «l'autoritarisme» dels populars, així com la seva negativa a acceptar el dret a decidir dels catalans.

Una nova alternativa
«El que hem de fer és una aliança entre el món independentista i les forces sobiranistes partidàries del dret a decidir per generar un escenari en què la voluntat democràtica es pugui expressar», va insistir el president del grup parlamentari de CSQP. Segons ell, aquest és un bon moment per «redefinir el full de ruta» sota el paraigües del pacte nacional pel dret a decidir, que es va veure superat per les ambicions independentistes d'alguns dels seus components.
Rabell es va mostrar convençut que un pacte estatal entre PSOE i Units Podem obriria «possibilitats transitòries» per tirar endavant un referèndum sobiranista acordat amb el govern espanyol. «Un govern del PSOE amb les forces progressistes escoltaria més a Catalunya», va recalcar. Ara bé, Rabell es va mostrar poc optimista al voltant d'aquesta opció, ja que detecta «moltes pressions» al PSOE perquè acabi permetent un govern del PP, sigui amb Mariano Rajoy o no de president. «El problema segueix estant a la teulada del PSOE. Si aquí no hi ha moviment, difícilment podrem imaginar una alternativa», va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook