L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i número dos del PSC, Núria Parlon, suma suports interns en la seva carrera per optar a liderar el partit i la seva intenció és fer pública ja la seva precandidatura a inicis de setembre, mentre que demà es veurà amb Miquel Iceta per exposar els seus respectius plans. El període estival ha servit perquè la viceprimera secretària del PSC -membre del «consell de savis» de Pedro Sánchez- hagi mantingut una intensa agenda de trobades amb diferents sectors del partit per tot el territori, en les quals ha unit múltiples suports i opinions de dirigents que veuen amb bons ulls una renovació a la cúpula.

És per això que la jove alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha decidit ja fer aquest pas endavant i postular-se per a les primàries per elegir el primer secretari del PSC, que se celebraran el pròxim 15 d'octubre, segons han confirmat fonts pròximes a la dirigent. Una decisió d'optar a liderar el partit que Parlon té previst anunciar públicament a inicis de setembre, al voltant de la Diada de l'11-S, atès que el termini per presentar precandidatures s'obre entre el 19 i 21 de setembre i, posteriorment, es disposarà de termini fins al dia 28 per recollir avals, abans que el dia 29 es proclamin oficialment els candidats.

Abans d'iniciar-se aquest setembre frenètic que podria marcar l'esdevenidor del socialisme català, Parlon es reunirà demà amb l'actual líder del PSC, Miquel Iceta, que en reiterades ocasions ha manifestat la seva intenció d'optar a repetir en el càrrec i concórrer a aquestes primàries que precediran el congrés ordinari de novembre.

Una trobada entre Iceta i Parlon en què tots dos posaran demà sobre la taula els seus respectius plans de cara a aquest futur immediat del partit, com ja es van emplaçar a fer en un dinar anterior que van dur a terme.

Parlon arriba a aquesta trobada reforçada internament pels múltiples suports palpats al llarg d'aquest mes, sobretot des de destacats membres de les influents federacions del Baix Llobregat i Barcelona, així com del Maresme, Vallès Oest i l'Hospitalet, entre d'altres, i dirigents de l'ala més jove del PSC. Entre aquests noms figuren alcaldes com Jordi Ballart, Sergi Mingote, Antoni Poveda o Juli Fernández, també primer secretari del PSC de les comarques de Girona; a més dels exdiputats al Congrés Francesc Vallès i el gironí Àlex Sáez o el primer secretari del PSC de Vilafranca, Francisco Romero, que just ahir va acompanyar Parlon en la seva visita a la Diada Castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès.

En declaracions durant la seva visita a Vilafranca, Parlon es va limitar a apuntar que el pròxim congrés del PSC «ha de ser d'unitat i cohesió interna, però també un revulsiu per al socialisme català per encarar els canvis en el partit i eixamplar el seu espai sociològic».