El president del grup municipal de CiU i exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, espera que la querella criminal contra el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau (OAC), Daniel de Alfonso, per revelació de secrets, prevaricació i malversació de fons "acabi amb sentència judicial". "No poden quedar-ne impunes", ha afirmat Trias, que ha insistit: "El que ha passat és molt greu. S'ha posat en evidència el que alguns ja sabíem, que hi ha persones profundament deshonestes". El convergent ha assegurat que "no pararà" en aquesta batalla i troba "al·lucinant" i sense "cap lògica" que Fernández Díaz estigués assegut aquest dimecres a la bancada del govern espanyol durant el debat d'investidura al Congrés dels Diputats. "És una vergonya", ha deixat clar.

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el mateix Trias han presentat aquest dijous una querella criminal contra Fernández Díaz i De Alfonso al Tribunal Suprem (TS), a Madrid. "Faré tot el possible per defensar el prestigi personal i per actuar contra aquestes persones que incorren en pràctiques polítiques absolutament impresentables i antidemocràtiques", ha afirmat Trias aquest dijous als despatxos del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona.

Trias ha desgranat davant els mitjans de comunicació les "moltes raons" per formalitzar la querella criminal arran de les converses mantingudes entre el ministre i l'exdirector de l'OAC -destituït pel Parlament- que el diari 'Público' va difondre. D'entrada, els querellants consideren que De Alfonso seria autor d'un delicte de violació de secrets i que Fernández Díaz hi tindria responsabilitat com a participant. A més, denuncien revelació de secrets i informació confidencial de la policia espanyola en concurs amb un delicte de falsedat i un altre de calúmnies. "Van fer arribar les informacions a diaris", ha retret el convergent.

CDC i Trias també acusen Fernández Díaz i De Alfonso d'un delicte de prevaricació. "La investigació injustificada de persones per fer-los mal políticament és prevaricació", ha subratllat Trias, a qui se li va atribuir falsament un compte a Suïssa. L'altre delicte pel qual es querellen contra el ministre i l'exdirector d'Antifrau és malversació de fons públics; "pels diners que han gastat per fer aquest tipus de coses", ha postil·lat Trias. Els convergents havien anunciat la interposició de la querella a finals de juny, quan es van filtrar les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso.