Els Mossos d'Esquadra han perseguit per l'AP-7 a un conductor temerari, al qual han intentat retenir sense èxit diverses vegades, fins que han aconseguit impedir-li que seguís circulant i, en sortir del vehicle al costat del copilot, els han reduït sobre l'asfalt, amb l'ajuda d'altres conductors.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, la persecució, a poca velocitat, es va efectuar ahir al migdia, a l'altura de Sant Celoni (Vallès Oriental), i va acabar amb el conductor i el seu acompanyant detinguts, acusats d'un delicte de conducció temerària i un altre de desobediència, si bé avui ja han quedat en llibertat amb càrrecs, després de comparèixer davant del jutge.

Diversos conductors van alertar que hi havia una petita furgoneta circulant de forma temerària per l'autopista, a l'altura de Sant Celoni, de manera que un vehicle dels Mossos, amb les llums d'emergència encesos, es va acostar a la altura del vehicle i li va fer senyals perquè es detingués, si bé la furgoneta va seguir circulant, sense atendre el seu requeriment.

El cotxe policial va intentar llavors barrar el pas a la furgoneta, de manera que els dos vehicles van circular diversos metres a una velocitat molt reduïda, fet que va provocar que els altres usuaris de l'autopista reduïssin la velocitat i activessin els quatre intermitents perquè ningú els sobrepassés i evitar accidents, com s'aprecia en un vídeo penjat a les xarxes socials per un dels vehicles que transitaven per la via.

En un moment de la persecució, els Mossos van aconseguir arraconar al vehicle, que va quedar en posició creuada respecte al sentit de la marxa, encara que quan els agents van baixar del seu cotxe, el conductor de la furgoneta va fer marxa enrere i va aconseguir fugir.

Això no obstant, un dels agents va arribar a donar-li un cop amb la porra extensible en el parabrisa, que va quedar parcialment trencat.

Malgrat això, la furgoneta va aconseguir reprendre la marxa, de manera que els agents es van enfilar de nou al seu cotxe i van reprendre la persecució, fins que finalment van poder tancar-li el pas, moment en el qual el conductor i un acompanyant van baixar del seu vehicle.

Els dos mossos es van abalançar sobre ells i els van aconseguir reduir, amb l'ajuda de diversos dels conductors i passatgers d'altres vehicles, alguns dels quals van mostrar una gran destresa, si bé des dels Mossos d'Esquadra no confirmen que es tracti d'agents de paisà que havien acudit a ajudar els seus companys.

El conductor i l'acompanyant van ser finalment detinguts, acusats d'un delicte de conducció temerària i un altre de desobediència, i avui han comparegut davant del jutge, que els ha deixat en llibertat amb càrrecs. E