La reducció d'un passatger del metro en estat d'alteració va despertar ahir l'alarma a les andanes de l'estació la Sagrera de Barcelona, quan desenes de persones van sortir en desbandada del suburbà en témer erròniament que es tractés d'una amenaça terrorista.L'incident va passar a l'estació la Sagrera de la línia 1, una de les àrees d'intercanvi més concorregudes del metro barceloní.

Un passatger alterat, que havia atemorit altres viatgers del metro per la seva actitud agressiva, va baixar a l'estació de la Sagrera i va saltar a la zona de vies, cosa que va ?obligar a intervenir a vigilants de seguretat de l'estació i a aturar el servei de metro, que va estar sense funcionar durant set minuts. Després de reduir l'home i obligar-lo a sortir de la zona de vies, els vigilants el van portar fora de l'estació, mentre a les andanes s'havien acumulat més usuaris.

Els crits que proferia el passatger alterat, juntament a la seva reducció policial i l'arribada de diverses patrulles de la Guàrdia Urbana a l'estació de la Sagrera, van desfermar el pànic entre usuaris del metro que no tenien una visió directa del que estava succeint. Nombrosos passatgers van apretar a córrer per sortir de l'estació entre crits d'histèria cosa que va provocar un efecte tap a les escales. Malgrat els moments de tensió, cap dels passatgers va quedar ferit.

No és l'únic episodi de pànic infundat succeït en les últimes setmanes a Catalunya, arran dels atemptats gihadistes a França: la nit del 2 d'agost passat diverses persones van quedar ferides lleus en una estampida quan van confondre una flashmob amb una amenaça terrorista a Platja d'Aro.