El diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas, ha fet una crida a la mobilització "massiva" el proper 11 de setembre a Salt (Gironès) per demostrar així que l'independentisme no es construeix "només des de Barcelona". Salellas assegura que els actes descentralitzats permeten reflectir que l'independentisme a Catalunya és "plural" i afirma que totes les sensibilitats són importants a l'hora de construir el nou país. Per això demana a tots els independentistes de les comarques gironines que tornin a sortir al carrer per la Diada. El diputat recorda que des de la CUP sempre han defensat que el procés "va començar al carrer i acabarà al carrer". " La independència d'aquest país no es fa fent al·legacions al Tribunal Constitucional, sinó sortint al carrer", ha afirmat.

Benet Salellas s'ha tornat a mostrar convençut que la propera Diada la mobilització serà "massiva" i ha reivindicat que no es centralitzi a Barcelona. D'aquesta manera, Salellas assegura que es reflecteix la pluralitat que té l'independentisme a Catalunya. El diputat també ha comentat que la independència no es farà fent al·legacions al Tribunal Constitucional, en referència a les diferències que van mostrar juntament amb Junts pel Sí (JxS) en aquest aspecte. El diputat de la CUP ha recordat que "la independència es farà sortint al carrer", per això ha fet una crida a anar als actes de la diada de l'Onze de setembre.

Salellas ha recordat que des de la CUP sempre han defensat que el procés va començar als carrers i a les viles i diu que acabarà al carrer. "Si algú creu que podem arribar a la independència sense una forta mobilització, va clarament equivocat", ha assegurat Salellas. Sobre la fórmula descentralitzada de la Diada, el diputat de la CUP ha dit que la CUP "s'hi sent molt còmode".Salellas ha fet aquestes declaracions just davant de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, acompanyat de la regidora d'entorn natural i medi ambient, Marta Guillaumes, que s'ha mostrat satisfeta de "ser protagonistes d'aquesta Diada".

Guillaumes ha coincidit amb Salellas que és bo que es faci descentralitzat perquè "és una forma de reivindicar el municipalisme". La regidora de la CUP ha posat en valor el "gran teixit associatiu" que té Salt i ha destacat el fet que més de 200 voluntaris treballen desinteressadament perquè l'Onze de setembre sigui un èxit.Tres actes centralsA banda dels actes conjunts organitzats per ANC i Òmnium a Salt, la CUP ha preparat tres actes complementaris a les comarques gironines. El primer serà el divendres a la Casa de Cultura de Girona, on es farà un debat en el que participarà el mateix Salellas, a més de Jordi Muñoz i Elisenda Palouzié. L'altre serà un acte polític dissabte a la tarda a Figueres i l'últim es farà a Salt hores abans de l'inici de la Diada.