Dos tècnics d'un laboratori de l'àrea metropolitana de Barcelona on es van enviar mostres de sèrum del pacient que va morir per febre hemorràgica de Crimea-Congo a Madrid estan sotmeses a seguiment i control per part dels serveis de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, tot i que no presenten cap simptomatologia clínica de la malaltia.

Ho ha explicat aquest divendres a la tarda el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que ha assenyalat que són dos contactes potencials de baix risc i que per això no es troben aïllats.

Guix ha afirmat que tenen "la completa seguretat que en tot moment es van complir totes les mesures de seguretat i d'higiene protocolitzades" al laboratori, però que la decisió s'ha pres seguint el principi de precaució.

Es tracta de dues de les 200 persones considerades com a contactes potencials, directes o indirectes, d'aquest home de 62 anys que va morir per la febre hemorràgica de Crimea-Congo després que li piqués una paparra i d'una de les infermeres que el va tractar.