El President de la Generalitat Carles Puigdemont s'ha mostrat esperançat que superarà la moció de confiança a la que se sotmetrà el 28 de setembre. El dirigent ha fet aquestes declaracions a Berga després que s'hagi conegut la seva trobada amb representants de la CUP per acostar posicions que evitin unes noves eleccions i facilitin superar la moció de confiança a la que se sotmetrà i, posteriorment aprovar els pressupostos. "Era una reunió que ja estava prevista de fer abans de vacances.

Era per parlar no per negociar res perquè jo ja vaig dir des del primer dia que ls confiança no la poso a negociació". Puigdemont ha dit que calia "evitar el risc d'eleccions, hi ha d'haver marge per l'entesa en la confiança de culminar el projecte que vam iniciar en aquesta legislatura" ha dit. Segons el President, la trobada suposa "un bon començament per pensar que el dia 28 entre tots podem superar aquesta situació". I espera que "sobretot, en el debat de política general i pressupostos, aquest cop sí, tinguem el suport per tirar-los endavant".

El dirigent català ha dit que l'acostament entre PDCi la CUP a Catalunya "és una situació que contrasta amb l'absència de projecte de l'estat espanyol" on no hi ha entesa per formar un govern.