04 de setembre de 2016
04.09.2016
40 Años
40 Años

Un home amenaça per xarxes socials de repetir la massacre d'Orlando

El detingut, de 36 anys, exhibia vídeos en un dels quals es referia a un festival gai a Barcelona

04.09.2016 | 00:00

Un veí de Mataró de 36 anys ha estat detingut per amençar a través de les xarxes socials que repetiria la massacre d'Orlando on van matar 49 persones i en van ferir desenes en una discoteca gai. En un dels vídeos feia referència a un festival gai que es va celebrar a mitjans d'agost a Barcelona, el Circuit Festival. L'home exhibia en els vídeos una pistola que semblava real però era falsa.
A través de piulades a Twitter i vídeos a Youtube llançava missatges contra homosexuals, lesbianes, transsexuals i bisexuals i, fins i tot, amenaçava, pistola en mà, que repetiria la massacre d'Orlando, a l'estat nord-americà de Florida. Es tracta d'un home de 36 anys que la policia espanyola ha detingut a Mataró, i que ara s'enfronta a una pena d'entre un i quatre anys de presó, a més d'una multa que aniria dels 601 als 30.000 euros. El detingut havia penjat fins a 31 vídeos i va seguir tot i que la xarxa social els anava eliminant per ser el seu contingut homòfob i violent. En la detenció, els agents de la policia van intervenir la pistola de fogueig.
En un dels vídeos, l'arrestat es referia al Circuit Festival, un dels majors festivals del món del col·lectiu LGTBI i que se celebra la primera quinzena d'agost a Barcelona. "Tretze dies per preparar-me", deia, com si insinués que s'estava preparant per cometre algun tipus d'atemptat. En un altre vídeo, el detingut promovia una "cançó de l'estiu" on la lletra incitava a "acabar" amb el col·lectiu homosexual amb "un tret al cap" o bé a "tractar-los pitjor que als animals". Tot això, exhibint la pistola falsa. A més, insults com "sidosos" o "aberracions de la natura a exterminar" apareixien en les piulades que mostrava al seu perfil de Twitter. Nombrosos internautes havien denunciat aquests missatges. A banda d'aquests fets, el detingut té antecedents per maltractaments i lesions, i sobre ell pesa una ordre de recerca per part d'un jutjat de Barcelona. Té en vigor, a més, una privació al dret de tinença d'armes, però podia tenir la simulada que li han trobat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook