La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, va valorar ahir l'anunci fet pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'assistir a l'acte convocat per l'ANC per la Diada a Salt. Arrimadas va lamentar que «ni tan sols el dia de Catalunya, el president de la Generalitat no vulgui ser el president de tots», i li va recordar que ni tan sols el seu antecessor en el càrrec ho va fer. La dirigent de Ciutadans va assegurar que Puigdemont ha «superat» Artur Mas, que «no es va atrevir a anar com a president de la Generalitat al capdavant d'una manifestació que demana un objectiu concret». «És el primer cop que un president de la Generalitat anirà a una manifestació d'aquest tipus i molts catalans tenim tristesa», va etzibar des de Santa Bàrbara, on es reuneix el grup parlamentari de C's per preparar el nou curs polític.

Palal·lelament, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va anunciar que participarà a la manifestació organitzada per l'ANC i "mnium des de Tarragona. Hi anirà «en defensa de les llibertats i els drets de la ciutadania de Catalunya» va explicar.

Sensació d'optimisme

El conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va considerar ahir que la «reacció de l'Estat» davant les iniciatives de la Generalitat posa de manifest que ja ha constatat que el procés sobiranista és «absolutament imparable». Romeva va afirmar que «la reacció de l'Estat espanyol demostra que el treball és efectiu».