Una grua d'elevació ha retirat aquesta matinada l'autocar accidentat ahir quan transportava a un grup de turistes des de Lloret de Mar (Selva) fins a l'aeroport de Barcelona, segons fonts de l'ajuntament barceloní.

La grua, de grans dimensions, ha operat durant dues hores a la Ronda Litoral, que a les 23 hores d'ahir a la nit va quedar tancada en sentit Llobregat, a l'altura de la Zona Franca, per retirar l'autocar accidentat dimecres de matinada.

L'accident, en el que van quedar ferides 24 persones, dues d'elles greus, es podria haver produït, segons les primeres investigacions, a l'ajuntar-se l'excés de velocitat, la calçada mullada i els pneumàtics gastats del vehicle.

Durant l'operació, els vehicles han estat desviats des de la sortida anterior a l'accident -la número 14 de la Ronda Litoral, sentit Llobregat-, i s'ha senyalitzat aquest desviament degudament amb panells informatius.

Tres de les deu persones que estaven hospitalitzades a causa de la bolcada aquesta matinada de l'autocar en el qual viatjaven cap a l'aeroport de Barcelona van ser donades d'alta ahir, amb la qual cosa són set els ferits que encara romanen ingressats.

Segons el Departament de Salut, dues dones, totes dues de 51 anys, segueixen en estat greu, encara que evolucionen favorablement, i 5 que estan en estat menys greu.

Les altres 17 persones que viatjaven en el vehicle, i que havien estat ateses en diversos centres sanitaris, tant a Barcelona com a L'Hospitalet de Llobregat, van rebre l'alta mèdica al llarg del matí. EFE