Ensurt majúscul aquest dimecres al migdia al carrer de Sant Josep de Manresa. Una nena de 5 anys va caure des del balcó de casa seva, en un quart pis, i, tot i que inicialment va agafar-se amb les mans a la barana, va acabar precipitant-se al buit, davant la impotència de veïns i vianants testimonis dels fets.

Afortunadament, durant la caiguda, va rebotar d´esquena amb la barana del tercer pis, de manera que va acabar a l´interior del balcó, en lloc de caure al carrer, on uns vianants ja l´esperaven amb una vànova estesa per intentar salvar-la. La nena, en el moment de l´accident, estava sola a l´habitatge, segons els Mossos, que investiguen el cas.

Els fets, segons van explicar fonts del SEM i testimonis, van tenir lloc a la 1 del migdia, al bloc del número 17 del carrer Sant Josep. «He començat a sentir crits, he mirat enlaire i he vist que, al quart pis, hi havia una nena penjant del balcó, per la part de fora», explicava un vianant, Òscar Guisado. «La nena s´agafava amb les mans a la barana, i anava bellugant les cames, que li penjaven al buit. Però no sortia ningú al balcó per ajudar-la i treure-la d´allà. I hem conclòs que no hi havia ningú a casa seva», va afegir.

«Hem passat una angoixa terrible», admetia Guisado, que explicava: «de seguida he trucat al 112, però, mentre esperàvem la policia, la nena cada cop estava més cansada i ha parat de bellugar les cames». Mentrestant, cada vegada més vianants i veïns advertien els fets. «Tothom cridava, tots estàvem espantadíssims. No sabíem com ajudar-la. Jo, que era al carrer, he demanat un llençol. Una veïna m´ha llançat una vànova i l´he estès, amb l´ajut d´altres vianants, per si la nena queia, per tal de poder-la recollir», deia Guisado.

Finalment, la menor va quedar sense forces i va caure, amb la fortuna que va impactar just amb la barana del pis de sota, la qual cosa va facilitar que, per la inèrcia del seu cos, acabés a l´interior del balcó. «S´ha salvat de miracle. La veritat és que a mi m´han tremolat les cames durant una bona estona encara», deia Guisado.

Fins a l´indret s´hi van desplaçar la Policia Local, els Mossos i tres unitats del SEM, que va rescatar la nena en estat lleu, inicialment només per una contusió a l´esquena. «Ha tingut moltíssima sort», explicaven fonts del SEM. Els Mossos, al seu torn, van obrir una investigació sobre el motiu de l´accident de la petita. Alguns testimonis asseguraven que la nena hauria caigut del balcó en espantar-se per algun motiu desconegut. En aquell moment, estava sola al pis, ja que els pares eren fora de l´habitatge.