Una explosió a un habitatge al centre de Premià de Mar va causar ahir un mort i disset ferits de diversa gravetat. Segons les dades provisionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va activar 8 ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat, 1 dels ferits és de caràcter crític, 2 estan greus i els restants, lleus.

Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l'explosió es va originar a les 08.24 hores del matí al segon pis de l'edifici número 194 de la Gran Via de Lluís Companys de Premià de Mar. Un total de 16 dotacions dels Bombers es van aproximar al lloc del sinistre, acordonat per la policia local i els Mossos d'Esquadra.

L'explosió, les causes de la qual s'estan investigant, es va produir al segon pis de l'edifici, que té set plantes, amb tres pisos per planta. Arran de l'explosió, que, segons els veïns, va ser de grans proporcions, es va originar un incendi que va afectar també altres habitatges. Els Bombers de la Generalitat, però, van poder extingir les flames.

L'immoble va ser completament evacuat pels bombers, igual que els dos edificis contigus, un de la Gran Via (192-194) i un altre del carrer Unió, per precaució.

A la tarda però, segons va indicar l'alcalde del municipi, Miquel Buch, en declaracions als mitjans alguns dels veïns desallotjats per l'explosió van poder tornar a casa seva. Es tracta dels veïns dels dos edificis contigus a l'immoble en què es va produir l'explosió i que tenen menys afectació estructural.

Pel que fa al pis on es va registrar l'explosió i el contigu, Miquel Buch va precisar que els tècnics hi hauran de treballar diversos dies, fins a saber què ha passat exactament. Davant d'això, l'Ajuntament de Premià de Mar va habilitar el pavelló poliesportiu municipal per acollir les persones desallotjades.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes que han originat l'explosió a l'edifici de Premià de Mar. Segons van informar fonts de Mossos d'Esquadra, efectius de la policia científica es van desplaçar al lloc del sinistre, on també hi van anar 11 dotacions de la policia autonòmica, per recollir mostres i intentar descobrir l'origen de l'explosió.

Al lloc també s'hi van desplaçar tècnics de la companyia Gas Natural per determinar si la causa de l'explosió va poder tenir relació amb les conduccions de gas, extrem que encara no han pogut determinar.