El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP), Lluís Rabell, ha manifestat en un article al diari francès ´Libération´ que la independència de Catalunya comportaria violència. "Nosaltres ens creiem l´excepció però no ens escaparem pas de la violència.... si ens declarem independents una bona part de la societat catalana no reconeixerà el referèndum", assegura en un article que recull l´opinió de diversos actors política catalans per analitzar la situació a Catalunya. L´article també explica que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no està d´acord amb l´opinió de Rabell. "No hi haurà una guerra civil a Catalunya", afirma Puigdemont tot recordant que no hi ha tradició de violència com en el cas del País Basc.

L´article recull l´opinió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, del conseller d´Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el diputat del PSC Ferran Pedret, el diputat de JxSí Lluís Llach, el delegat del govern a França i Suïssa, Martí Anglada, el professor d´història contemporània, Joan Culla, i la professora de dret civil i membre de C´s, Chantal Moll de Alba.

Puigdemont exclou, en el mateix article, la possibilitat d´un escenari violent. "Aquí nosaltres arribem a fer coalicions amb gent amb qui tenim un desacord profund", argumenta per replicar Rabell.