Els catalans haurien de treballar 131 dies per habitant per poder pagar el deute autonòmic, segons càlculs de l'AIReF (Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal). Catalunya és la tercera comunitat que més hauria de treballar per habitant per darrere del País Valencià (154 dies) i Castella-la Manxa (132 dies). Altres autonomies que estan per sobre dels 100 dies per eixugar el deute són les Illes Balears i Múrcia. En canvi, en una situació oposada se situa el País Basc i la comunitat de Madrid, on els ciutadans haurien de treballar només 53 dies per pagar el deute.

Les dades formen part de l'Observatori del Deute que l'AIRef va fer públic a través d'una nota de premsa. Es tracta d'un instrument que analitzarà trimestralment els principals indicadors i escenaris de sostenibilitat financera per a les diferents administracions públiques.

L'AIRef també augura que Catalunya no complirà fins passat el 2040 el valor de referència del límit del deute del 13% del PIB, que estableix la llei d'estabilitat pressupostària. En la mateixa situació estan comunitats com Castella-la Manxa, Múrcia i País Valencià.

Pel que fa al conjunt de les administracions públiques, arribarien al límit del deute del 60% del PIB el 2036, tot i que la llei d'estabilitat estableix que s'hauria de complir el 2020. A banda, pel que fa a les corporacions locals, tenen una situació més bona i podrien arribar a la referència del 3% del PIB aquest mateix any 2016.