El Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP han avalat l'estratègia del Secretariat Nacional i dels grup parlamentari cupaire, i han ratificat així el referèndum d'autodeterminació i el procés constituent com a eines prioritàries per assolir la independència. Així ho afirma l'esquerra anticapitalista en un comunicat després de la trobada dels seus òrgans polítics i de control aquest dissabte.

Els cupaires també asseguren haver «marcat les bases» de cara al debat de polític general, tot i que no n'han concretat el contingut, i afirmen que continuen treballant "l'estratègia dels pressupostos".

La CUP també ha tancat aquest dissabte el calendari per a les properes reunions dels seus òrgans. El Consell Polític i GAP d'aquest dissabte es va convocar per debatre sobre «els reptes dels propers mesos i com aquestes [reptes] poden servir per verificar la predisposició del Govern de culminar la legislatura amb l'objectiu que es va iniciar».

La reunió, que no és extraordinària, arriba després que les assemblees territorials hagin fixat posició les darreres setmanes, d'acord amb les directrius de l'Assemblea Nacional d'Esparreguera de l'abril.

El Consell Polític és el màxim òrgan polític entre Assemblees Nacionals i es reuneix un cop al mes. Amb representants de totes les assemblees territorials, té funcions de caràcter organitzatiu, estratègic, de coordinació nacional, d´expansió, de relacions polítiques i d'acció política municipal, territorial i nacional.

El Grup d´Acció Parlamentària, amb representants de les territorials i de les organitzacions vinculades a la Crida Constituent, és l'òrgan que impulsa l´activitat del grup parlamentari, defineix les línies estratègiques per cada període de sessions, decideix les iniciatives polítiques i en fa seguiment i control.