24 de setembre de 2016
24.09.2016

El govern de Puigdemont té més alts càrrecs que el de Mas

Ho atribueixen a la creació de la conselleria d'Exteriors - El 25% d'alts càrrecs i eventuals del Govern de Mas manté aquesta categoria després d'haver estat reubicats

24.09.2016 | 09:33
Puigdemont i Mas al Parlament

En el darrer govern d'Artur Mas hi havia 143 alts càrrecs i 130 persones de personal eventual, així doncs, un total de 273 persones sumant els dues categories laborals. Actualment, el Govern de Puigdemont està format per 158 alts càrrecs i 133 treballadors de personal eventual, sumant un total de 291 persones. Segons fonts del Departament de Governació, l´increment de 18 persones amb un contracte d´alt càrrec o eventual correspon que l´executiu té una conselleria més, el departament d´Afers Exteriors que lidera Raül Romeva.

Aquestes mateixes fonts apunten que la xifra actual d´alts càrrecs, 158 persones, se situa per sota els 177 que hi havia el desembre del 2010 i recorden que el número de personal eventual havia arribat a 218 en anteriors legislatures, lluny dels 133 actuals.

Un total de 68 càrrecs de confiança (36 alts càrrec i 32 de personal eventual) de l´actual govern liderat per Carles Puigdemont ja tenien aquesta categoria en l´executiu d´Artur Mas, ocupant un lloc de feina diferent. Representen el 25% del total de 273 alts càrrecs i eventuals amb què comptava el govern monocolor de CiU de l´anterior legislatura. Són dades que es desprenen de la informació facilitada pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge en resposta a una pregunta parlamentària per escrit presentada per la diputada del PSC, Alícia Romero. D´altra banda, 136 persones que eren alts càrrecs o personal eventual en l´executiu de Mas, ara mantenen vinculació laboral amb la Generalitat després d´haver canviat de lloc de feina. Entre ells hi ha 34 casos de persones que han tornat a ocupar la seva plaça de funcionari, 18 formen part d´empreses o consorcis públics, 5 estan en règim de laboral indefinit, 5 amb càrrecs d´alta direcció, 3 interins i hi ha un cas de laboral temporal.

En el llistat de 136 persones de l´anterior legislatura que mantenen vinculació laboral amb la Generalitat tot i tenir un lloc de feina diferent s´inclouen consellers que han canviat de cartera. Neus Munté, que ha passat de la conselleria de Benestar Social i Família a la conselleria de la Presidència; el conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que en l´anterior legislatura era secretari del Govern; Meritxell Ruiz, que va assumir la conselleria d´Ensenyament després de ser directora general d´aquest departament; Santi Vila, que ha passat de dirigir el departament de Territori i Sostenibilitat al de Cultura i l´exconseller d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Josep Maria Pelegrí Aixut que ara ocupa com a funcionari una plaça de tècnic superior a l´Agència Catalana de Consum.

També hi apareix el cas de Damià Calvet, que en l´anterior legislatura era secretari de territori i mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat i actualment és director de l´Institut Català del Sòl amb un sou de 115.193 euros, per sobre els 109.600 que cobra un conseller de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook