L'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Andreu Viloca va intentar el 2015 extorquir la constructora OHL en una adjudicació de la Generalitat, segons una informació publicada ahir per el diari El Mundo i confirmada per l'aleshores conseller delegat de l'empresa i exministre Josep Piqué.

Viloca va ingressar a la presó el passat 22 d'octubre per ordre d'un jutge del Vendrell, després de ser detingut el dia anterior per sospites d'haver fet pagaments de comissions del 3% a la formació nacionalista.

Al mes següent, l'Audiència de Tarragona el va deixar en llibertat previ pagament d'una fiança de 250.000 euros que va ser abonada pel seu partit.

Segons la informació d'El Mundo, un "emissari de la Generalitat" va indicar a OHL que un representant al més alt nivell de l'empresa havia de reunir-se amb Viloca per aconseguir la ?contrac?tació, que finalment va ser adjudicada a una altra empresa.

El diari explica que l'exministre d'Afers Estrangers Josep Piqué relata que va rebutjar reunir-se amb el tresorer i la constructora OHL no va aconseguir el contracte.