27 de setembre de 2016
27.09.2016

Els pagesos defensen la implantació d'una taxa per buscar bolets

Cabrianes acull una jornada sobre els vedats, els quals es veuen amb bons ulls si els ingressos recaptats retornen al bosc i es destinen a la gestió forestal

27.09.2016 | 17:24
Els pagesos defensen la implantació d'una taxa per buscar bolets

El debat de si s'ha de pagar per anar a buscar bolets ha tornat a sortir a la palestra amb l'arribada de les pluges que poden portar els primers fongs al bosc. Una vintena de pagesos i propietaris forestals de les comarques centrals s'han reunit aquest dimarts a Cabrianes (Bages) durant una jornada sobre els vedats de bolets a Catalunya.

La gran majoria s'ha mostrat a favor que el Govern apliqui una taxa als boletaires, però només si els ingressos recaptats retornen al bosc i es destinen a la gestió forestal. El responsable del sector forestal d'Unió de Pagesos, Josep Rius, ha afegit que "si la taxa ha de servir per pagar funcionaris no servirà de res, però si ha de retornar al bosc és una bona opció tenint en compte que el bosc cada cop té un rendiment més baix".

A Catalunya, més de 2 milions de persones acostumen a anar a buscar bolets durant la tardor, una xifra que representa el 33% de la població. "Això és una pressió molt forta sobre el bosc", han reconegut els propietaris forestals.

Per aquest motiu, el sindicat Unió de Pagesos ha organitzat aquest matí a Cabrianes una jornada sobre els vedats de bolets a Catalunya. La xerrada ha servit per posar sobre la taula la necessitat d'aplicar una taxa per buscar bolets, però han insistit en què els ingressos recaptats retornin al bosc en forma d'ajudes als propietaris per fer-ne gestió forestal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook