El debat de Política General durarà aquest any dos dies, i no els tres habituals, i se celebrarà al Parlament la setmana que ve, entre dimecres 5 i el dijous 6 d'octubre. La Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament van decidir ahir la convocatòria del debat de Política General amb el qual normalment s'inicia el nou període de sessions després de les vacances d'estiu, si bé aquest any és la qüestió de confiança la que obrirà el curs polític a Catalunya.

Junts pel Sí (JxSí) va defensar a la Junta de Portaveus que el debat de Política General duri aquest any dos dies, i no els tres habituals, a causa precisament al fet que avui i demà se celebra el debat de la qüestió de confiança, i que moltes qüestions referents a la política catalana ja seran debatudes aquesta setmana. Fonts del grup que sustenta el Govern van explicar que es tracta d'evitar una repetició del debat, amb els mateixos arguments per part dels grups, tenint en compte que les dues sessions se celebraran consecutivament amb molt pocs dies de diferència entre una i altra.

La Junta de Portaveus va determinar, de tota manera, que l'ordre del dia i els torns de què disposaran els grups per posicionar-se i defensar les seves propostes en el debat de Política General seran pràcticament iguals als d'altres anys, encara que repartits en dos dies i no en tres.

Així, el ple s'iniciarà dimecres dia 5 a les 9 del matí amb la intervenció inicial del president de la Generalitat seguida posteriorment per les intervencions de tots els grups de la cambra de major a menor, encara que el que dóna suport al Govern, JxSí, serà l'últim a posicionar-se.

Es preveu que les intervencions i possibles rèpliques finalitzin a última hora de dimecres, i quan passi, els grups disposaran de mitja hora per presentar en el registre del Parlament les seves propostes de resolució. Podran presentar un màxim de vint per grup i, a partir d'aquell moment i fins a dijous a la tarda, tindran la possibilitat de «transaccionar» les seves propostes amb les de les altres formacions.

El ple es reprendrà a les 16 o a les 17 hores de dijous -encara falta concretar encara l'hora exacta-, i després que els grups exposin breument les seves propostes de resolució, seran posades a votació una per una.