28 de setembre de 2016
28.09.2016

Una menor denuncia una agressió sexual múltiple durant la Mercè

L'estand de sensibilització instal·lat durant les festes a Barcelona atén 11 denúncies i més de 500 consultes

28.09.2016 | 07:28
La regidora Laura Pérez.

Una menor d'edat va denunciar una agressió sexual que hauria comès un grup de persones durant les festes de la Mercè. Els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas després de rebre la denúncia, segons van confirmar fonts del cos policial. La noia va rebre l'atenció de professionals i va ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Déu. Va ser una agressió «greu», va dir ahir la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.
Aquest és un dels casos denunciats a la carpa instal·lada pel consistori durant les festes. Onze persones s'hi van apropar a denunciar un cas d'abús sexista. Sis dones havien patit agressions de la seva parella o exparella abans de les festes. Aquests casos es van redirigir al servei SARA Jove, que ofereix atenció especialitzada en casos de violència masclista.
Els cinc casos restants es van produir durant la Mercè: tres van ser agressions masclistes i les altres dues situacions van ser de discriminació homòfoba, fet que, segons va exposar la regidora, posa de manifest «l'encert de no només orientar la campanya a agressions sexuals, sinó parlar d'agressions sexistes en un marc més ampli». «Ens queda molt per lluitar contra la LGTBIfòbia», va apuntar. «Ens preguntaven per què no tenim més presència a les nits, és una línia de treball que ens hem de plantejar», va dir Pérez, qui va subratllar que falten dades de casos d'agressions sexistes però que es té «constància» que existeixen.
La carpa tenia com a objectiu la sensibilització i també disposava d'efectius per atendre possibles casos d'agressions, tant a la mateixa carpa com itinerants en tot l'espai de la festa. En una atenció als mitjans a la seu del districte de Sants-Montjuïc, la regidora va valorar en «termes positius» la implantació de la carpa informativa, tot i que no va deixar d'assenyalar el «problema greu» que representen les agressions sexistes. «És un problema que ens trobem en el dia a dia de la ciutat i sobretot a les nits, on es nota la diferència de com les vivim les dones i els homes», va afirmar. En total, 501 persones s'han acostat a l'estand durant els quatre dies -del 22 al 25- que ha estat oberta al servei de la ciutadania.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook