01 de octubre de 2016
01.10.2016

Puigdemont: "Catalunya va a proclamar la independència i no serà la fi d'Espanya"

El president defensa el referèndum en una entrevista a la televisió pública portuguesa

04.10.2016 | 10:13

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha defensat el procés, la celebració d'un referèndum per la independència i la viabilitat del seu full de ruta en una entrevista concedida a la televisió pública portuguesa RTP, que s'emetrà aquest dissabte al vespre. Puigdemont afirma convençut que amb l'aplicació dels plans del seu Govern "Catalunya va a proclamar la seva independència" i que això "no serà la fi d'Espanya". "És un estat molt potent, amb una història i cultura molt sòlides", ha explicat per refermar el seu argument que Espanya podria seguir el seu camí perfectament encara que Catalunya se'n separi.

Carles Puigdemont, que ha concedit aquesta entrevista aprofitant la seva visita a Portugal d'aquests dies, advoca per un procés que acabi en un divorci amigable i pacífic amb Espanya, i insisteix en reclamar a l'Estat que accepti la celebració d'un referèndum sobre la sobirania de Catalunya. Per fer-ho, recorda que els independentistes catalans podrien ajudar a desllorigar el bloqueig institucional a l'Estat si admeten aquesta condició. "Si hi ha un referèndum, les forces polítiques catalanes al Congrés estem disposades a donar suport i estabilitat al govern espanyol. És evident que amb un govern de Mariano Rajoy és impossible arribar a un acord. Però si el PP també estigués en condicions d'acceptar un referèndum –cosa que sembla bastant extraterrestre- per què no?", ha dit quan li han preguntat si als populars també se'ls podria donar suport.

El president també ha defensat la via independentista i ha descartat la viabilitat de l'opció federal que proclamen els socialistes. "El federalisme s'ha proposta molts cops per part del PSOE, però quan ha governat no ha federat res", ha sentenciat. Per contra, creu que l'esforç de mobilització del sobiranisme i la força dels seus arguments podran tenir un desenllaç aviat, i que aquest final serà la independència de Catalunya. "Portem més de cinc anys votant i traient al carrer milers de persones, tenim una majoria absoluta al Parlament a favor de la independència. Estem cada cop més a prop d'aconseguir aquest objectiu", ha conclòs Puigdemont.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook