Quatre secretaris judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) van notificar ahir en mà al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'acte en què el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar el full de ruta independentista.

Segons va informar el TSJC en un comunicat, els quatre secretaris judicials van acudir ahir a dos quarts de dotze al Parlament i al Palau de la Generalitat per, tal com establia el TC, notificar personalment la resolució a Forcadell, Puigdemont, els membres de la Mesa del Parlament i els membres del Consell de Govern.

En la seva resolució, acordada la setmana passada, el TC declarava la nul·litat de la resolució del Parlament de 27 de juliol del 2016 que va ratificar les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent, que obren la porta a un full de ruta per assolir la independència de Catalunya unilateralment.

El Constitucional ordenava en el seu acte que es notifiqués personalment als afectats l'"advertència d'abstenir-se de realitzar qualssevol actuacions tendents a donar compliment" a la resolució aprovada pel Parlament el mes de juliol passat, i del seu "deure de paralitzar qualsevol iniciativa" que directament o indirectament suposés eludir la seva resolució.

Per això, també dos secretaris judicials del TSJC van acudir ahir poc després de les dotze del migdia al Palau de la Generalitat per entregar la notificació del TC, que va ser signada el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, va confirmar després de la reunió d'ahir del Govern, que secretaris judicials del TSJC van entregar en mà l'acte del TC, titllant de "grotesc" que l'òrgan judicial pretengui "anul·lar idees" dels independentistes.

"És grotesc que s'anul·lin idees", va denunciar Munté, que no entén que el TC consideri que "el Parlament i els seus legítims representants no puguin arribar a conclusions, debatre-les i molt menys aprovar-les". És, segons l'opinió de la portaveu del Govern, una prova més de la "judicialització de la política" a Espanya.

La resolució del TC notificada ahir també inclou la decisió del tribunal de deixar en mans de la Fiscalia la decisió de denunciar Forcadell per un possible delicte de desobediència al Constitucional, en haver permès la votació parlamentària del full de ruta.

El TC va traslladar el cas a la Fiscalia perquè, si ho considera oportú, exerceixi accions contra, a més de contra Forcadell, contra qualsevol altra persona que incomplís amb el seu deure d'acatar les decisions del Constitucional.

Així, en la resolució, l'alt tribunal adverteix al Parlament de Catalunya i als membres de la Mesa que si ignoren la resolució poden incórrer en responsabilitats, inclosa la penal.