El portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, demanarà que el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, comparegui al Congrés davant la Comissió que estudia el seu suplicatori per informar dels fets relacionats amb la suspensió de la consulta del 9-N. La Comissió de l'Estatut del Diputat estudia ja la petició del suplicatori remès pel Tribunal Suprem per poder actuar contra Homs per un delicte de desobediència.

En roda de premsa, Homs va anunciar la seva intenció de comparèixer davant la Comissió, previsiblement el 2 de novembre -la data s'ha de tancar- per donar la seva versió.

A més de la seva compareixença a la Comissió que ha de decidir el suplicatori, Homs demanarà que hi acudeixin també «testimonis» que, poden donar més informació sobre tot aquest procés, i com a exemple va posar Pérez de los Cobos, «ínclit i distingit membre del PP». Va afegir que li agradaria que expliqui per què aquest organisme se'n va anar «de cap de setmana» durant la consulta del 9-N sense aclarir «l'abast de la suspensió» que va dictar.

Fonts parlamentàries van subratllar que en el procés d'estudiar un suplicatori no es convoca testimonis, cosa que en l'entorn d'Homs donen per fet però seguiran fent la petició perquè consti. efe/Ddg madrid