Ràpidament s'han fet paleses les mostres de suport de diverses personalitats polítiques del país expressant el seu suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, detinguda aquest divendres al matí per ordre del jutge. Una de les primeres que ho ha fet ha estat la presidenta del Parlament de Catlunya, Carme Forcadell, que ha piulat: «Tot el suport a Montse Venturós. Ni la judicialització de la política ni els tribunals impediran que els catalans/es decidim el nostre futur».

Menys contundent ha sigut el President de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha tuitat:

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha fet sentir el seu suport a través de les xarxes, com molts altres alcaldes del país, manifestant que «contra la judicialització de la política, en de fensa de la llibertat d'expressió i la sobirania municipal: tot el suport a l'alcaldessa Venturós».

Marta Rovira, secretària general d'ERC també ha enviar un missatge en que expressa: «Tot el suport a Montse Venturós. Penjar una bandera és llibertat d'expressió! Diem prou a la judicialització de la política!».

El també republicà Joan Tardà, diputat al Congrés, s'ha afegit al suport assegurant que "La violència judicial i la repressió s'accentuen! Ara, q ningú no s'arronsi! Tothom amb l'alcaldessa d Berga!".

L'exdiputat de la CUP David Fernández ho ha fet amb un escuet «amb Montse Venturós, ara i sempre», així com la diputada sallentina Anna Gabriel, que també ha explicitat el seu suport a la batllessa berguedana.

Dins la formació rupturista, també el regidor berguedà Francesc Ribera 'Titot', ha penjat una piulada des de la porta mateix del jutjat de Berga, on ha anat a acompanyar venturós, amb d'altres membres del govern local.

Amb la seva habitual contundència s'ha expressat via twitter el diputat al Congrés de Madrid per ERC Gabriel Rufián: «Una estelada et porta a un jutjat i un sobre amb diner negre a un ministeri».

Per la seva banda, el portaveu del PDECat, Francesc Homs també s'ha posicionat al costat de Venturós, apel·lant directament al govern central.

Polítics del Berguedà, com ara l'alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal, el convergent David Font, també li ha fet públic el seu suport: «Un dia més i amb més claredat, al teu costat Montse Venturós. Un tribunal polititzat pot voler fer-nos por, però no ens aturaran».

Una línia en la qual també s'hi ha sumat el seu homòleg solsoní, David Rodríguez, i el d'Igualada, Marc Castells

Qui tampoc ha volgut deixar de mostrar suport a l'alcaldessa és el seu antecessor en el càrrec, l'exbatlle Juli Gendrau.

En aquest sentit, s'ha omplert de missatges d'arreu el hashtag #Berganoladespenja.

També el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart ha volgut mostrar públicament el seu recolzament a l'alcaldessa: