Com a mostra protesta per la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), els cupaires van promoure ahir que alguns consistoris retiressin la bandera espanyola, cosa que va fer el de Sabadell, durant unes hores, encara que no ho van aconseguir a Barcelona, on l'Ajuntament va al·legar que no volia entrar en una «guerra de banderes». A Girona, el grup de la CUP va penjar una estelada al balcó de l'ajuntament.

Els encarregats de fer-ho van ser els regidors Lluc Salellas i Laia Pèlach, que van accedir al balcó a través de la sala de govern, un espai situat a tocar del despatx d'alcaldia. Pèlach, la portaveu del grup, va lamentar la detenció de l'alcaldessa de Berga i va dir que és un «atac molt greu a la democràcia». A més, va criticar que fossin agents dels mossos els encarregats de dur Venturós fins al jutjat. Segons va valorar, l'alcaldessa sempre ha actuat per complir «el mandat democràtic» dels seus veïns i, per tant, la seva detenció és per a la CUP una invasió en el municipalisme i va animar els gironins a assistir a la plaça del Vi on es van concentrar unes 500 persones.

En paral·lel, des del compte de Twitter de la CUP a Girona també van informar de la retirada de la bandera espanyola de la façana de l'Ajuntament, adjuntant un vídeo on s'aprecia com algú la retira de la part alta del consistori.

Per la seva part, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (CiU) també va fer un tuit de suport a la seva homòloga a Berga. En el missatge va mostrar tot el seu suport a Venturós i també va demanar «aturar la judicialització de la política catalana i dels independentistes». Madrenas, que és obertament independentista, governa en coalició amb el PSC a Girona.