Dos restaurants de Pals, "Vicus" i "Es Portal", al costat d'un altre de Regencós, "La Calèndula", són els tres finalistes per la demarcació de Girona de la principal categoria dels Premis Cartaví, que promocionen i potencien la presència de vins catalans a les cartes d'establiments de restauració. La Calèndula és un dels restaurants de la demarcació per obtenir un bon resultat a la nova edició de la Guia Michelin 2017 que es presentarà a Girona a finals de mes.

Segons informen els organitzadors, aquests tres noms s'han anunciat en el marc d'un acte que ha tingut lloc a la seu de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre a Vall-llobrega.

Les categories s'estructuren en funció del preu mitjà del menú de cada establiment i els tres citats s'han imposat en la de a partir de 40 euros.

En l'apartat d'entre 20 i 40 euros, els finalistes per Girona són "Bocam" (Figueres), "Llevataps" (Girona), "Mas Romeu" (Lloret de Mar) i "La Quadra" (Maçanet de Cabrenys), mentre que, en el de fins a 20 euros, els escollits són "Macabeu" (Palamós), "Brots de Vi" (Girona) i "Cal Music" (Figueres).

Tots aquests restaurants aspiren a obtenir un dels guardons Cartaví a la final que tindrà lloc al febrer de l'any vinent.