17 de novembre de 2016
17.11.2016

Colau activa la qüestió de confiança per al 23 de desembre i diu que no li fa «cap por»

L´alcaldessa de Barcelona fa una última crida a l´oposició per evitar-la i critica que alguns prioritzin interessos partidistes

17.11.2016 | 07:26

L´alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va signar ahir el decret d´alcaldia que obre el termini d´exposició pública i d´al·legacions als pressupostos per tal de votar-los en el ple del 23 de desembre, tot i que van ser rebutjats en comissió dimarts. Colau va activar així el mecanisme de la qüestió de confiança però va fer una última crida a l´oposició per arribar a un acord polític i evitar-la. En aquest sentit, es va mostrar disposada a atendre les al·legacions que es presentin durant la tramitació, però va advertir que no li fa «cap por» la qüestió de confiança, a la que recorrerà si al final no hi ha pacte.
«Tots els que estem com a regidors hem estat escollits per la ciutadania per posar la ciutat per davant de qualsevol interès partidista. La ciutadania està molt cansada de picabaralles i aquesta ciutat té moltes urgències i moltes oportunitats i no es pot aturar». Així es va expressar C després de signar el decret. L´alcaldessa va fer una última crida a l´oposició per evitar haver de recórrer a l´últim recurs per aprovar els comptes: vincular-los a la qüestió de confiança.
En aquest sentit, es va comprometres a «prendre molt seriosament en consideració totes les al·legacions i propostes que es puguin fer» des de l´oposició, perquè, al seu parer, «segueix havent marge per arribar a un acord».
Gràcies a aquest decret extraordinari de Colau, els pressupostos aniran ara als consells de districte, al consell de ciutat i al consell econòmic i social, obrint-se un termini de 30 dies d´exposició pública, amb la possibilitat de presentar-hi al·legacions. Ara bé, alhora va advertir que si quan s´apropa el dia 23 es comprova que no hi ha un acord polític per aprovar els comptes de la forma habitual, els vincularà a una qüestió de confiança, tot i que va insistir que no és l´opció que ella prefereix.
De fet, va remarcar que estaria disposada a dissoldre l´Ajuntament i convocar eleccions, però aquesta no és una facultat que li doni la llei, com sí que és possible a l´Estat o a la Generalitat. «Si cal anar a la qüestió de confiança s´hi va, no em fa cap por. Jo no estic aquí per preocupar-me de la meva cadira o per perpetuar-nos de qualsevol manera, i Barcelona es pot aturar», va assegurar.
Després de defensar els comptes presentats pel govern, «els més socials que ha tingut la ciutat», va criticar que alguns grups hagin prioritzat últimament els interessos partidistes per davant dels de ciutat, va sentenciar Colau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema