Vols ser mosso? Doncs a partir d'ara els aspirants poden superar els 35 anys i hauran de tenir estudis postobligatoris.

L'avantprojecte de llei d'acompanyament dels Pressupostos del Govern canvia els requisits d'accés al cos policial.

Els futurs aspirants a mosso d'Esquadra hauran de tenir una titulació superior a l'ESO o l'EGB, per tant estudis postobligatoris, com a mínim BUP, Batxillerat o FP, però podran tenir més de 35 anys.

Així ho preveu l'avantprojecte de llei d'acompanyament dels Pressupostos, al qual ha tingut accés l'ACN, que modifica alguns dels requisits d'accés al cos policial. Fins ara, la Llei de la Policia de Catalunya, del 1994, establia que els agent de l'escala bàsica, la més nombrosa, havien de tenir ESO o EGB, mentre que els de l'escala intermèdia sí que havien de tenir Batxillerat o FP. Ara, l'escala bàsica haurà de tenir com a mínim també estudis postobligatoris.

En canvi, l'avantprojecte preveu eliminar el requisit d'edat màxima que s'establia a les diverses convocatòries. La Llei de la Policia no preveia cap límit màxim, però en les últimes oposicions es va establir un topall màxim de 35 anys.

Això es justificava des de la Conselleria d'Interior com una necessitat de l'administració per rendibilitzar els màxims anys possibles els costos de formació dels agents, que passen nou mesos a l'Institut de Seguretat Pública i un any més en pràctiques. Diversos sindicats havien reclamat eliminar aquest topall màxim, i ara s'ha inclòs en aquest avantprojecte, pendent de ser aprovat pel Govern, primer, i pel Parlament, després.

Així, tal com va avançar el diari 'Ara', s'afegeix una frase a l'article 20.2, que indica que "en cap cas no es pot establir una limitació en l´edat màxima d´ingrés diferent de la genèricament establerta per a l´ingrés en la funció pública", que no existeix.