L'Audiència de Lleida ha acordat mantenir a la presó al pare de la Nadia, Fernando Blanco, per usar suposadament la seva filla per convertir la «beneficència» en el seu mitjà de vida, mentre els Mossos d'Esquadra rastregen els arxius dels pares a la recerca de més fotos de contingut sexual de la menor.

El cas sobre la suposada estafa dels pares de la Nadia en els donatius per al tractament de la nena, afectada segons la parella d'una malaltia rara, va obrir dimarts un nou front després que els Mossos d'Esquadra van enviar al jutjat un informe amb fotografies de contingut sexual de la menor, trobades en un llapis de memòria dels seus progenitors.

L'advocat de la família, Alberto Martín, va assegurar ahir, en una entrevista a la Cadena Cope, que els pares de la nena estan «escandalitzats i molt ofesos», ja que «neguen totalment» haver fet fotos pornogràfiques a la seva filla, d'11 anys d'edat, perquè mai «han fet res que la perjudiqui, ni de bon tros en l'àmbit sexual».

En un escrit, part del contingut del qual va divulgar ahir el diari Abc, el jutge detalla que en les imatges visionades «s'observa com una menor d'edat es troba presenciant relacions íntimes, d'un caràcter sexual explícit», per part del seu pares.

«La menor, malgrat la malaltia patida, necessàriament havia d'entendre la significació dels actes que els seus progenitors realitzaven no només en la seva presència, sinó en el mateix llit en la qual ella es trobava», puntualitza l'escrit.

Entre el material també hi ha fotografies de la nena despullada «posant amb un innegable contingut sexual». El magistrat sosté que les fotos trobades fins al moment «no pot enquadrar-se en les innocents fotografies que qualsevol pare podria tenir del seu fill a edats molt primerenques».

El jutge va acordar dimarts citar demà els pares de Nadia per aquest fet.