Sorpresa majúscula a Sallent. Els treballadors que estaven fent obres a l'edifici de la rectoria vella han trobat aquest dijous al matí un amagatall en una falsa paret i de dins n'han sortit diverses caixes amb granades i explosius de la Guerra Civil.

Agents dels Mossos d'Esquadra, alertats pels operaris, han compatibilitzat dins les caixes 450 granades de mà, 7,6 quilos de dinamita, 160 metres de metxa lenta, 750 artefactes explosius improvisats amb els seus detonadors i metxa, i 1.900 cartutxos de fusell del calibre 100 mm.

Tots els artefactes provenen de la Guerra Civil espanyola, segons asseguren els Mossos, període durant el qual l'edifici va ser comissat per la Confederació Nacional del Treball (CNT) i va ser utilitzat com a una local de l´organització.

Els fets han passat cap a les 11.30 hores. Els responsables de la troballa han aturat immediatament les obres que estaven fent i han activat els Mossos d´Esquadra que s´han desplaçat fins el lloc per tal d'iniciar la retirada de tot el material.

Agents de l´Àrea de Desactivació d´Artefactes Explosius TEDAX- NRBQ s´han encarregat de moure els artefactes però abans de realitzar aquestes feines, s'han desallotjat tres edificis i un bar per motius de seguretat. Posteriorment han recollit els explosius i han començat la destrucció controlada d'una part d'aquests a la pedrera de Navarcles.

Aquest divendres al matí, les unitats especialitzades en la desactivació d´artefactes continuaran les tasques de destrucció dels explosius a la pedrera de Jorba.