198 tractors s´han unit aquest dijous a les diferents rutes de la primera jornada de la Marxa Pagesa, que fins dissabte recorre Catalunya amb destí Barcelona per reclamar dignitat per al sector agrari. En total han participat 57 tractors provinents de la Plana de Lleida i 10 de les de Muntanya, que han confluït a l´hora de dinar a Bellpuig (Urgell); 35 de les Terres de l´Ebre i 24 del Camp de Tarragona, aplegats al migdia a Riudoms (Baix Camp), i 72 de les comarques de Girona.

La neu ha fet que hi hagués menys tractors dels previstos, ja que no han pogut sortir els de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i Bellver de Cerdanya (Cerdanya). A la Seu d´Urgell (Alt Urgell) els tractors han sortit unes hores més tard del previst.

El sindicat agrari Unió de Pagesos, organitzador de l´esdeveniment, té previst fer assemblees a les tres poblacions on tindrà lloc la primera pernoctació de la Marxa Pagesa després de trobar-se tractors i vehicles provinents de les localitats caps de ruta d´on han sortit aquest matí. Les assemblees seran a la zona esportiva de Morell (Tarragonès), a les 19.30 h; al pavelló polivalent de Cervera (Segarra), a les 17.30 h, i al pavelló poliesportiu de Vidreres (Selva), a les 18.00 h.

Es preveu que aquest divendres, segon dia de ruta de la Marxa Pagesa, els tractors conflueixin a la tarda a Badalona, on es farà un tast de productes de temporada i proximitat al Centre de Convencions del municipi. També hi haurà aturada a Molins de Rei (Baix Llobregat), on se celebrarà una assemblea i un sopar, i a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

Tots els tractors arribaran finalment dissabte 28 a les 11.00 h a l´avinguda Maria Cristina de Barcelona, on es farà l´acte final de la Marxa Pagesa.