01 de febrer de 2017
01.02.2017

Tres detinguts per la filtració de dades sobre 5.500 mossos

La policia catalana ha arrestat un home i una dona i ha intervingut nombrós material informàtic

01.02.2017 | 07:16

Els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola van detenir ahir dues persones a Barcelona i una a Salamanca per la seva presumpta relació amb la filtració de les dades personals de més de 5.500 agents de la policia catalana després que el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) fos piratejat el maig passat.

A la capital catalana, els Mossos van registrar un domicili del barri de Sants, on van detenir un home i una dona de nacionalitat espanyola. També van intervenir nombrós material informàtic i documentació. A Salamanca, la policia espanyola va detenir un home que també estaria implicat en els fets.

A la mitjanit del 17 al 18 de maig de l'any passat, la web del SME va patir un ciberatac perpetrat per un pirata informàtic anomenat Anonymous, que es va descarregar un arxiu amb les dades personals de més de 5.000 agents, amb els noms, adreces, telèfons, DNI, número de TIP i comptes bancaris. La informació va ser divulgada a través de Twitter i del perfil del SME, que va ser piratejat i s'hi van publicar fotografies d'Esther Quintana i de la reducció policial que va acabar amb la mort de Juan Andrés Benítez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema