El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va assegurar que estan «absolutament bolcats per buscar un camí de sortida» i que hi ha contactes «a tots els nivells», alguns discrets, mentre el president català, Carles Puigdemont, va negar cap negociació, «ni privada ni oficial». En una entrevista a TV3, Enric Millo va assenyalar que el seu objectiu des que va prendre possessió del seu càrrec és «dissenyar entre tots un camí alternatiu» al referèndum i que per això «estem dialogant», amb trobades «a tots els nivells», que a vegades no es fan públiques.

Va assegurar en el mateix sentit que el Govern central «manté la mà estesa i l'oferta de diàleg» perquè és la seva «obligació» i va recordar que «cada setmana hi ha presència de membres del govern espanyol a Catalunya que vénen a dialogar». Encara que, va aclarir Millo, «la interlocució de l'executiu d'Espanya no es canalitza només amb el Govern de la Generalitat, que també, sinó a través dels ajuntaments, institucions i entitats socials i econòmiques».

Des de França, on es trobava de viatge oficial, Carles Puigdemont va negar que hi hagi algun tipus de negociació: «Si el Govern espanyol té ganes de parlar sobre alguna proposta concreta, que posi alguna cosa sobre la taula, però sobre això no hi ha cap negociació, ni privada ni oficial, i creguin-me, ens agradaria», va explicar.

Segons El País, l'Executiu de Mariano Rajoy prepara una proposta important a partir del document de 46 demandes de la Generalitat, però excloent el punt del referèndum. No obstant això, Puigdemont va indicar que aquesta possible oferta de l'Estat és com «l'Esperit Sant», del qual «tothom parla però ningú l'ha vist». En tot cas, el president català va destacar que, si el que pretén el Govern és satisfer algun dels 46 punts que li va lliurar a Rajoy, significa que «no han entès res», perquè aquelles eren demandes que «haurien d'haver-se complert fa molts anys».