El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha signat avui el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, que advoca per una consulta catalana acordada amb l'Estat, encara que ha deixat clar que no desitja que Catalunya s'independitzi.

"Per a un referèndum amb garanties he signat el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. No volem que Catalunya se'n vagi, però som demòcrates", ha escrit en Twitter.

El Pacte Nacional pel Referèndum, que agrupa partits, entitats i institucions favorables al dret a decidir a Catalunya, ha posat avui en marxa una campanya per buscar adhesions al seu manifest, en el que advoca per un referèndum pactat entre la Generalitat i l'Estat.

En la mateixa xarxa social, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït a Iglesias el seu "compromís" i ha afegit: "Es tracta de democràcia, en efecte. Jo també he signat el manifest".

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també ha agraït la "valentia" d'Iglesias: "Ens veiem a les urnes", ha postil·lat.