La Fiscalia va presentar ahir una nova querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que es dirigeix també contra tres membres de la Mesa de Jxsí, per desobediència i prevaricació en permetre que la cambra aprovés una resolució per celebrar un referèndum d'independència. La querella, que respon a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de deduir testimoni contra Forcadell i els membres sobiranistes de la Mesa per les resolucions del referèndum, deixa fora el tercer secretari Joan Josep Nuet, de CSQP, malgrat que aquest també va votar a favor que es debatés la proposta, per entendre que no tenia la voluntat d'incomplir els mandats de l'alt tribunal. Aquesta nova denúncia de la Fiscalia, presentada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que se suma a la que Forcadell té oberta per permetre el debat del full de ruta independentista, es dirigeix també contra els altres tres membres de la Mesa de Jxsí, Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet.

El secretari tercer del Parlament, Joan Josep Nuet (Sí QueEsPot), es va solidaritzar ahir amb els querellats i va denunciar una «discriminació ideològica» de la Fiscalia per no incloure'l aquesta vegada, malgrat que, segons ha dit, era «conscient» del que es votava a la Mesa.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va considerar ahir que la darrera querella presentada contra ella i tres membres de la Mesa «ha desemmascarat» la Fiscalia. Segons Forcadell, amb l'argumentació que s'aporta i havent deixat fora de la denúncia el secretari tercer, Joan Josep Nuet, es demostra que «és una querella purament política». «Hem comés el delicte de ser independentistes i haver-ho dit, i la Fiscalia ho admet obertament», va afegir.

«Versió 2017 del 23-F»

El president de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha equiparat avui l'intent de cop d'Estat del 23-F amb les sentències del Tribunal Constitucional i les querelles de la Fiscalia. Són una versió 2017 del «todos al suelo», va dir. Les seves paraules van provocar l'ennuig del president del PP català, Xavier Garcia Albiol, que va advertir que aquestes paraules poden provocar «conflicte social al carrer».

La CUP per la seva banda, s'oferirà formalment en els pròxims dies a entrar en la Mesa del Parlament en estar en la «diana» de la Fiscalia. El líder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, va enviar «a la merda» la Fiscalia per Twitter en relació amb la nova querella de la fiscalia.