Grups d'encaputxats, formats per entre 20 i 30 persones, han tallat aquest dilluns al matí diferents artèries de la ciutat de Barcelona i han cremat contenidors i pneumàtics a la Gran Via, la qual cosa ha causat fortes retencions de trànsit en el dia d'inici del Mobile World Congress (MWC).

Encara que fonts municipals no han pogut concretar l'origen o les reivindicacions d'aquests manifestants, altres fonts apunten a la coincidència dels fets amb la convocatòria d'una protesta estudiantil en contra de l'augment de les taxes universitàries. El primer tall de trànsit s'ha produït a les 7.30 hores, quan un d'aquests grups ha interromput en els dos sentits de la marxa la sortida 23 de la Ronda Litoral.

Els manifestants, que portaven bengales, han romàs en el lloc uns quatre minuts i l'han abandonat en arribar la Guàrdia Urbana. Poc després, a les 7.35 hores un altre grup ha tallat l'avinguda Diagonal a l'alçada del número 690, al costat de la zona universitària, i la circulació ha quedat restablerta a les 7.52 hores.

Un altre dels talls, d'uns quatre minuts, ha tingut lloc a la confluència de Gran Via amb Ciutat de Granada. Posteriorment, cap a les 8.15 hores els manifestants han cremat uns contenidors a la Gran Via amb Plaça Universitat, quedant tallada la circulació en els dos sentits de la marxa.

La Guàrdia Urbana ha fet desviaments per carrers adjacents fins que a les 8.35 hores s'ha restablert el trànsit. Poc abans, a les 8.30 hores, un altre grup d'encaputxats ha cremat alguns pneumàtics a l'altura del número 228 de la Gran Via, el que ha provocat una gran columna de fum i la interrupció del trànsit en un sentit de la marxa. Per sufocar el foc s'ha sol·licitat la intervenció dels Bombers de Barcelona que han procedit a la seva ràpida extinció, amb el que a les 9.00 hores s'ha tornat a obrir la circulació en els dos sentits.