Amb els braços oberts. Així és com el petit municipi de Gósol, al Berguedà, han rebut els 80 soldats i 10 comandaments que aquesta setmana estan realitzant maniobres militars a la zona. Han instal·lat el seu campament als afores del nucli urbà, al Torrent Senta, una zona envoltada de boscos i que a l'estiu és molt concorreguda pels turistes.

Després de consultar-ho amb els negocis del municipi, l'Ajuntament va decidir cedir-los l'espai convençuts que la seva estada suposaria una injecció econòmica per al poble en una temporada turísticament molt baixa. "Estem encantats, podrien venir un cop al mes perquè la seva estada aquí ens ha salvat l'hivern", ha explicat la propietària del bar Cal Vermell, Anna Maria Pérez.

La presència dels militars però no ha estat exempta de polèmica com va passar a Celrà fa pocs dies, l'Ajuntament ha rebut nombrosos correus electrònics de ciutadans que no són del poble denunciant aquests fets, i aquest matí els han boicotejat la pàgina que l'Ajuntament té al Facebook i que utilitza per comunicar-se amb els veïns.