L'advocat de la Infanta en el cas Noos i antic dirigent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Miquel Roca, va abonar una comissió de l'11,1% per obtenir un contracte de la Generalitat per valor de 90.000 euros, segons publica aquest divendres El Confidencial, d'acord amb la documentació intervinguda per la Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció al despatx de l'extresorer del partit Andreu Viloca.

Concretament, cita una transferència bancària de 10.000 euros amb data el 18 de novembre del 2011, unes 24 hores després d'aconseguir el contracte per a la «prestació del servei de gestió comercial, d'assessorament i mediació en l'alineació i arrendament simultani de determinats immobles propietat de la Generalitat». Segons El Confidencial, el concurs es va dividir en dos lots i es va tramitar per la via d'urgència. El 7 de novembre es van decidir els guanyadors (el despatx de Miquel Roca i la consultora Jones Lang Lasalle), tot i que l'oferta no va sortir publicada al DOGC fins deu dies més tard. Aleshores, el tribunal va resoldre que l'oferta conjunta havia estat «la més avantatjosa per a aquest expedient de contractació», segons recull el digital.A més del moviment bancari, la Guàrdia Civil hauria trobat una anotació de Viloca al seu despatx on consta l'anunci d'aquesta convocatòria del Departament d'Economia i Coneixement amb data del 7 de novembre del 2011, juntament amb informació d'altres adjudicacions i concursos presumptament alterats per afavorir els donants de Convergència. En la investigació també s'hi relacionen altres noms, com ara el del seu fill Joan Roca o el del seu soci Francesc Segura Roda. Ambdós apareixen també en una llista amb donacions de 5.000 euros.

Miquel Roca i Junyent va afirmar que la donació de 10.000 euros que va fer a Convergència Democràtica de Catalunya l'any 2011 va ser «a títol personal», i va recordar que va ser cofundador i n'ha estat líder «durant dècades». Es tracta, va dir en un comunicat, d'una donació «legal, declarada fiscalment i completament transparent». De la mateixa manera, l'advocat va voler desmentir «rotundament» que la donació estigui vinculada a cap de les seves activitats professionals. «Mai, ni directament ni indirecta, he fet donacions a partits polítics com a contraprestacions a contractes».