L'exdirector administratiu del Palau de la Música Jordi Montull ha ratificat aquest dijous que Ferrovial va pagar comissions a CDC a canvi d´obra pública a través de la institució musical. De fet, durant la seva declaració al judici del 'cas Palau', Montull ha explicat que inicialment la comissió era del 3%, però que després va passar a ser del 4% perquè "CDC volia més diners". Qui va ser mà dreta de Millet ha afegit que no sap si algun altre dirigent de la formació per sobre d´Osàcar coneixia les irregularitats, ja que ell només coneixia l´extresorer. A l'inici de la seva declaració, Jordi Montull s'ha adherit a tot el que va dir la seva filla, Gemma Montull, ratificant així també l'espoli del Palau.

Montull ha ratificat el que ja havien avançat aquest dimecres la seva filla i Millet sobre les comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau, i ha donat alguns detalls més. Ha explicat que Ferrovial feia les obres de remodelació del Palau, que també hauria cobrat parcialment en negre, i, a banda, era patrocinador cultural. Però bona part d'aquesta segona part dels diners de la constructora acabaven a mans de CDC per les tres vies ja explicades: diners en efectiu, pagament de factures i un conveni.

Montull ha explicat que els primers anys de la dècada del 2000, era només Millet qui tractava la qüestió amb Carles Torrent, tresorer de CDC aleshores i mort l'any 2005. Justament, després de la mort de Torrent es va celebrar una reunió en un hotel de Barcelona amb Jaume Camps, Germà Gordó, Millet i Montull, on, segons aquest últim, "no es va parlar de diners, sinó de política i futbol", potser perquè justament hi era ell present, ha admès.

Quan Osàcar va ser nomenat tresorer, el contacte el va passar a tenir el mateix Montull. Ha explicat que inicialment la comissió a CDC era del 3%, però el partit "volia més diners" i va passar a ser del 4%, el 2,5% per als convergents, 1% per a Millet i 0,5% per a Montull. Preguntat pel fiscal, ha dit que desconeix si algú per sobre d'Osàcar dins de CDC coneixia aquestes comissions irregulars. L'extresorer convergent, a qui ha anomenat "el recadero", anava al despatx de Montull, on ell tenia preparat un sobre, Osàcar "comptava els diners i marxava".

Montull ha explicat que ell parlava amb Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, de Ferrovial i també acusats, només de les obres del Palau, i no pas de les comissions a CDC, ja que això "ja venia donat" per CDC, Ferrovial i Millet.

Més endavant, quan el flux de diners en efectiu ja era molt important, Millet i Montull van demanar a CDC que els donessin factures per pagar d'una altra manera. "Només sé que venien factures, però no sé si eren bones o dolentes, però no eren serveis al Palau", ha explicat.

Per últim, sobre el conveni entre la Fundació del Palau i la Trias Fargas, vinculada a CDC, ha dit desconèixer els detalls, ja que els va pactar Millet, i ell va saber l'origen il·lícit dels fons més tard.

A l'inici de la seva declaració, l'exdirector administratiu del Palau s'ha adherit a tot el que va declarar la seva filla, Gemma Montull. En respostes al fiscal, Montull ha assegurat que la seva filla "no tenia capacitació per resoldre res" dins de la institució musical, on Millet era "l'únic que manava allà". "Ella no tenia ni poders ni firma ni res", ha reblat. Montull ha admès que era la "mà dreta" de Millet i que l'anomenaven "el bomber", perquè solucionava "els problemes que hi podia haver". Sobre les obres a la casa de Gemma Montull pagades amb diners del Palau, Jordi Montull ha dit que va ser responsabilitat seva, perquè li va dir que "li regalava" i no li va revelar que eren fons de l'entitat cultural.

Jordi Montull ha admès també que ell i Millet es van autoassignar un sou i uns 'bonus' quan la Fundació va començar a anar bé, sense comentar-ho a ningú i afegint una clàusula als Estatuts. Primer van començar a cobrar en metàl·lic, després van girar factures al Palau i finalment "un advocat" els va recomanar que ho cobressin a través de societats.

En tot cas, ha dit que l'exdirectora general del Palau Rosa Garicano no tenia cap coneixement de les irregularitats comeses per Millet i Montull.

Preguntat pels problemes que els van ocasionar les inspeccions d'Hisenda, Montull ha explicat que el despatx d'assessors fiscals Bergós, amb el seu amo, secretari de la Fundació, també acusat, es va encarregar de tot i va dir que "ho arreglaria".

«La meva filla no tenia capacitació per resoldre res, l'únic que manava allà era Millet»

L'exdirector administratiu del Palau de la Música Jordi Montull s'ha adherit a tot el que va declarar la seva filla, Gemma Montull, en la seva declaració durant el judici del 'cas Palau'. En respostes al fiscal, Montull ha assegurat que la seva filla "no tenia capacitació per resoldre res" dins de la institució musical, on Millet era "l'únic que manava allà". "Ella no tenia ni poders ni firma ni res", ha reblat. Montull ha admès que era la "mà dreta" de Millet i que l'anomenaven "el bomber", perquè solucionava "els problemes que hi podia haver". Sobre les obres a la casa de Gemma Montull pagades amb diners del Palau, Jordi Montull ha dit que va ser responsabilitat seva, perquè li va dir que "li regalava".