L'exdirectora general de la Fundació Palau de la Música Rosa Garicano, que era responsable del mecenatge de l'entitat, es va desvincular ahir dels patrocinis de Ferrovial i del presumpte pagament de comissions a CDC i va afirmar que ni tan sols coneixia els extresorers del partit.

Garicano, per a qui el ministeri públic demana vuit anys i mig de presó en considerar que va ser còmplice en l'espoliació del Palau de la Música, va declarar ahir davant la sala de l'Audiència de Barcelona que jutja el saqueig, en un interrogatori en el qual va acceptar contestar a les preguntes de totes les acusacions i de la seva defensa.

L'acusada va precisar que era responsable de mecenatge, patrocini i relacions públiques del Palau i, com a tal, va gestionar les aportacions que va donar Ferrovial a l'entitat per apadrinar el Concert Inaugural i endur-se el títol de Membre d'Honor de la institució, que sumaven uns 90.000 euros anuals. No obstant això, Garicano, el marit de la qual va ser «assessor extern» de Ferrovial durant tres anys, va apuntar que no considerava a la constructora «un bon patrocinador» i, dirigint-se al fiscal, va afegir: «jo desconeixia que havia donat aquestes quantitats que vostè diu».

L'acusada, que cobrava una nòmina de la Fundació i una altra del Consorci que anualment li comportaven salaris superiors als 100.000 euros, va afegir que ignorava quin era el destí dels diners que aportaven els patrocinadors al Palau de la Música: «arribava a comptabilitat i nosaltres ens oblidàvem ja», va postil·lar.

Als extresorers de CDC Carles Torrent -mort el 2005- i Daniel Osàcar, que segons la Fiscalia acudien al Palau a cobrar les presumptes comissions il·legals i es reunien amb els saquejadors confessos, Garicano va dir que ni tan sols els coneixia. Segons l'acusada, es va presentar a Daniel Osàcar a l'iniciar-se el judici per l'espoliació del Palau, atès que tots dos van coincidir en cadires contigües en el banc dels acusats.